Temat: Przyjrzyj się dobrze zanim kupisz!

LOT jest dla mnie oficjalnie linią, która ściemnia podając na swojej stronie ceny za przeloty. Sprawdzam lot z Warszawy do St Petersburga i nagle wpadam w totalną euforię, bo wyświetlona cena w obie strony (z podatkami i opłatami) to jedyne 256.
Montuje ekipę, szukamy hotelu, co szybsi zawodnicy już pobiegli do szefa po urlop, a byli też i tacy, co już nabyli zupki chińskie i konserwy.
No to kupujemy! Ale będzie zabawa. Odpalam stronę LOT'u i  z biciem serca sprawdzam, czy cena się nie zmieniła. No nie! Jest ciągle 256! Robię rezerwację gdy nagle moim oczom ukazał się jakże smutny widok - cena biletu wynosi 256 EURO!!! "Co jest grane" ja się pytam? Sprawdzam jeszcze raz i koszmar ciągle trwa. Nie mogę się obudzić - 256 Euro.
Czyli to taki chwyt marketingowy, że podaje się ceny w Euro a nie w PLN??  A od kiedy Polska jest w strefie Euro? Bo może ja o czymś nie wiem? Może mnie też zahibernowano i obudzono w jakiejś zupełnie nieznanej mi rzeczywistości?
Generalnie powiem tak -  to bardzo nie fair. Jak LOT ma w takim poważaniu swoich klientów, to ja też ich mam...wszyscy wiemy gdzie hmm

2

Odp: Przyjrzyj się dobrze zanim kupisz!

na polskiej stronie podają po polsku, ale generalnie zdarzają sie im różne wpadki to fakt

3

Odp: Przyjrzyj się dobrze zanim kupisz!

Ee z tym St Petersburgiem to sciema byla maksymalna. Sam widzialem - na polskiej stronie podawali kwote, nie podawali waluty. I jak przyszlo co do czego to sie okazalo ze cena jest w euro. Ten typ marketingu nazwalbym "marketingiem wkur..." - raz sie natniesz albo prawie natniesz i nigdy więcej nawet Ci do glowy nie przyjdzie by cokolwiek tam szukac.